GGD Zuid-Holland Zuid bevestigt komst testlocatie in Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Donderdag  maakte de GGD Zuid-Holland Zuid (GGD ZHZ) bekend dat er een testlocatie voor corona komt in de Hoeksche Waard.

Wethouder Joanne Blaak – van de Lagemaat is erg blij met de komst van de teststraat: “We hebben ons de afgelopen weken enorm ingespannen om een testlocatie in de Hoeksche Waard te krijgen. We zijn een grote gemeente met meer dan 87.000 inwoners, dus het belang van een testlocatie in ons gebied is steeds benadrukt. Ik ben blij dat het gelukt is. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met de GGD. Onze inwoners hoeven straks niet meer naar Dordrecht of Rotterdam om zich op corona te laten testen. Samen met de GGD kijken we naar een geschikte locatie. Hopelijk kunnen we die in de loop van volgende week bekendmaken. Met een teststraat op een centrale en goed bereikbare plek in de Hoeksche Waard maken we het nog makkelijker om je te laten testen. Ik roep dan ook iedereen op een afspraak te maken, zelfs als je lichte klachten hebt.”

Wanneer we operationeel zijn, is (helaas) nu nog afhankelijk van de landelijke laboratoriumcapaciteit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.