Samen eten verbindt bij de buurttafel in Oud-Beijerland

Dichterbij elkaar, op anderhalve meter afstand

0
680
Foto Giulia Abate || HappyLife PR

OUD-BEIJERLAND – De bewoners van het Houtblazerspad in Oud-Beijerland werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje: een buurttafel, om de straat onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes nader tot elkaar te brengen. Bewoonster Marjan van de Panne won een van de 25 Aviko Buurttafels en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een avond vol gezelligheid; uiteraard met in achtneming van de anderhalve meter regels.

Samen eten verbindt

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat drie jaar geleden startte met de Buurttafelcampagne om buurtbewoners met elkaar te verbinden. En als iets verbindt, is het wel samen eten. Als er een goed contact is in de buurt, voelen mensen zich er veiliger en is het ook gezelliger; dat is zeker ook gebleken bij de ruim 130 buurttafels die reeds gehouden zijn. Op www.avikobuurttafel.nl kon je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 25 Buurttafels van dit seizoen.

Mooie band met de buurt

Het Houtblazerspad in Oud-Beijerland viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 29 augustus, de straat in. Bewoonster Marjan geeft aan dat zij en haar buurtbewoners elkaar weinig zien. Een buurttafel is volgens haar de perfecte gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, erachter te komen of ze elkaar ergens mee kunnen helpen én om een gezellige dag met elkaar te beleven. Dertig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte ronde tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Giulia Abate || HappyLife PR

Behoefte aan buurtcontact

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.