Culturele molen en natuurwandeling door het natuurgebied “de Argusvlinder” en langs de Boezemkade in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto HWL

De molenaar van Korenmolen “De Lelie” in Puttershoek (Stichting Molens Hoeksche Waard) en gidsen van Hoeksche Waards Landschap organiseren op zondag 13 september een culturele molen- en natuurwandeling door het natuurgebied “de Argusvlinder” en langs de Boezemkade in Puttershoek.

Tijdens de wandeling, die langs voormalige molenplaatsen en korenmolen “De Lelie” gaat, vertelt de molenaar hoe de polders werden bedijkt, hoe de waterhuishouding door molens werd geregeld en welke resten hiervan nog te zien zijn. De gidsen van Hoekschewaards Landschap gaan in op het unieke karakter van het natuurgebied “de Argusvlinder” alsmede de nog zichtbare resten van de RTM. De wandeling begint om 14:00 en duurt tot ongeveer 16:00.

Dit jaar is bezoek aan Korenmolen “De Lelie” niet mogelijk. Uiteraard vertelt de molenaar wel het een en ander over de molen, alsmede de nieuwste ontwikkelingen.

Zin om mee te wandelen? Meld je dan aan vóór zaterdag 12 september a.s. met opgaaf van naam,telefoonnummer en aantal personen bij [email protected]

Aan de excursie zijn geen kosten verbonden, het aantal personen is maximaal 20 en het adres is Molendijk 2, 3297 LC Puttershoek.

Tot zondag 13 september.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren