Aantal coronabesmettingen bij verzorgingshuis Rembrandt loopt op naar 29

5782
Foto Pixabay

Oud-Beijerland – Vijftien medewerkers en veertien cliënten van verzorgingshuis Rembrandt van Zorgwaard in Oud-Beijerland zijn positief getest op het coronavirus laat Zorgwaard weten op haar website.  Daarmee is het aantal besmettingen opgelopen tot 29. Het virus werd voor het eerst geconstateerd op de revalidatie-afdeling van het verzorgingshuis. 

Vrijdagavond bleek al dat twaalf medewerkers en vier cliënten besmet waren met het virus. Hierop werden meer bewoners en werknemers getest. Een van de cliënten ligt in het ziekenhuis.

 

Nico de Pijper, de bestuurder van Zorgwaard waaronder het Rembrandt valt, laat weten het stijgend aantal besmettingen heftig te vinden. “Een team van vaste medewerkers verpleegt de besmette cliënten. Zij mogen ook geen bezoek meer ontvangen. Op die manier proberen we het risico op verspreiding zo veel mogelijk te beperken.”

33 bewoners op revalidatie-afdeling

Alle drieëndertig bewoners van de revalidatie-afdeling zijn getest. Ook werden werknemers van verschillende afdelingen getest. “Alle andere testen zijn tot nu toe negatief. Wij denken dat dit de kern is en verwachten niet dat het virus zich al veel verder heeft kunnen verspreiden.”

Op dit moment wordt onderzocht hoe het virus de zorginstelling binnen is gekomen. Overige cliënten van het verzorgingshuis worden voorlopig niet getest. Dat gebeurt pas al iemand op een andere afdeling klachten krijgt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

1 REACTIE

Comments are closed.