‘s-Gravendeelse Kerk op de Heul opent deuren op de Open Monumentendag op Zaterdag 12 september

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

‘s-Gravendeel – Het kerkgebouw op de Heul is al eeuwenlang een markant en beeldbepalend gebouw in het hart van het dorp ’s-Gravendeel.Tijdens het Monumentenweekend zal het kerkgebouw, Hendrik Hamerstraat 1, op Zaterdag 12 september van 14.00 tot 17.00 uur opengesteld worden voor bezichtiging door belangstellenden.

Foto PR

U kunt dan de prachtige gebrandschilderde ramen bewonderen, 18 in getal, ieder met een eigen bijbelse voorstelling of een voorstelling ter herinnering aan ingrijpende gebeurtenissen in het verleden zoals het “bevrijdingsraam” naar aanleiding van het einde van de 2e wereldoorlog en het gedenkraam van de watersnoodramp op 1 februari 1953 waarbij 37 inwoners van ’s-Gravendeel omkwamen. Alle ramen op één na, konden aangeschaft worden dankzij de financiële steun door de in 1950 opgerichte vrouwenkring.

Tijdens de openstelling zullen de plaatselijk bekende musici Bastian Kooy, Sander Barth en Mathijs de Graaf populaire en klassieke muziek spelen op piano en/of kerkorgel. Het huidige kerkorgel werd in 1962 geplaatst. Naar aanleiding van de Zweedse hulp tijdens de februaridagen in 1953, werd de opdracht gegund aan de orgelfabriek van Niels Hammarberg in Goteborg. De aanschaf werd mogelijk gemaakt dankzij een eenmalige gift van HFL 60.000,– uit  het Rampenfonds.

De Historische Vereniging zal een foto-expositie inrichten waarin  het kerkgebouw een prominente plaats  inneemt.

De door het RIVM  bepaalde voorschriften ,die van toepassing zullen zijn, moeten wij uiteraard  respecteren  ,maar U bent van harte uitgenodigd !


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren