Warm welkom voor Roparun Deelnemers in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

roparun-logoOud-Beijerland maakt zich weer op voor een glorieuze ontvangst van de duizenden Roparun-deelnemers die maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) de laatste kilometers afleggen richting de finish (Coolsingel in Rotterdam). Vanaf de eerste meters in de bebouwde kom tot de laatste meters in het dorp is het één groot feest met veel muziek en enthousiast publiek. Ook dit jaar doet Oud-Beijerland weer een gooi naar de titel ‘Roparunstad van het jaar’.

De lopers, fietsers, chauffeurs en begeleiders komen binnen bij de Langeweg, waar ze muzikaal ontvangen worden. Voor de kinderen zijn er volop attracties. Verderop is er bij het schoolplein van het Actief College fruit en weer muziek voor de deelnemers. Via de Julianastraat naderen de Roparunners het centrum van Oud-Beijerland.

Op het podium over de Vliet is een gezellig ereterras ingericht waar het publiek kan genieten van de doorkomende teams die al vanaf 8.30 uur arriveren. Presentator Ruud van der Heijden heet daar de teams welkom en Shantykoor Hoeksche Waard zingt hen toe. In een wolk van muziek gaat het verder naar het Marktplein waar het op en rond de horecaterrassen traditiegetrouw groot feest is. Een perfecte oppepper voor de laatste kilometers. De tocht wordt vervolgd over de dijk naar industrieterrein De Bosschen

Deze zijn langs de route huis-aan-huis vlaggenlijnen bezorgd met het verzoek deze op te hangen. De speciale Doorkomst Roparun-vlaggen gaan ook weer in top. De organisatie rekent op een groot onthaal voor de renners die voornamelijk in de ochtend het dorp passeren


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren