Muziekles op Kindcentrum De Blieken in Klaaswaal

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Kindcentrum de Blieken
Klaaswaal – Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk.
 
De leerlingen van Kindcentrum De Blieken in Klaaswaal krijgen wekelijks muziekles. Niet alleen van hun eigen leerkracht, maar ook van Marieke de Vries van muziekschool Hoeksche Waard. Marieke leert de leerlingen muzikale vaardigheden en geeft de leerkrachten tips voor het geven van een goede muziekles.
 
De leerlingen van groep 1 t/m 8 genieten van de les. Ritmes, samenspelen, een lied instuderen, het kan allemaal. Later dit schooljaar zullen de leerlingen van De Blieken een optreden verzorgen, waarbij alle geleerde vaardigheden ten gehore worden gebracht.
 
De samenwerking tussen Kindcentrum De Blieken en muziekschool Hoeksche Waard is onderdeel van het programma Meer Muziek in de Klas Lokaal.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.