Numansdorper Olav Kooij slaat dubbelslag en wint Orlen Nations Grand Prix

557
Olav Kooij weer in de prijzen - Foto Team Jumbo Visma

Olav Kooij heeft de tweede en afsluitende etappe van de Orlen Nations Grand Prix op zijn naam geschreven. De renner van Jumbo-Visma Development Team kwam dit weekend uit voor de Nederlandse beloftenselectie en wint ook het eindklassement van de Poolse rittenkoers.

Gisteren won de Nederlandse selectie ook al de openingsploegentijdrit. De etappezege en het eindklassement zijn respectievelijk zege nummer vijf en zes van dit wielerseizoen voor Kooij.

De 18-jarige Kooij, die medio 2021 prof wordt bij Team Jumbo-Visma, kijkt terug op een etappe die gecontroleerd werd door zijn Nederlandse ploeggenoten. “Er reed een kopgroep weg, waarna wij de koers controleerden. In de finale werd er wat gedemarreerd door de concurrentie, maar ook die aanvallen wisten we te pareren. In de sprint kon ik het gelukkig afmaken. Het was goed om te zien dat we als team erg sterk reden. Dat ik ook het algemeen klassement win, maakt dit weekend meer dan geslaagd.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.