Je voedsel van dichtbij, van je eigen boerderij!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Herenboeren Hoeksche Waard

Velen weten het al: er zijn vergevorderde plannen om in de Hoeksche Waard een Herenboerderij te starten. Een duurzaam agrarisch bedrijf, eigendom van een coöperatie van burgers. De eerste informatieavond op 29 juni was drukbezocht en leverde al een aantal getekende intentieverklaringen op. Op 5 oktober staat er weer een informatiebijeenkomst gepland.

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceert voor de leden-Herenboeren. Er zijn in Nederland al 15 Herenboerderijen in bedrijf en er lopen tientallen initiatieven, waaronder in de Hoeksche Waard.

De kartrekkers van Herenboeren Hoeksche Waard hebben eerder dit jaar een coöperatie opgericht en hebben sindsdien flinke stappen gezet waardoor een eerste Herenboerderij in de Hoeksche Waard steeds dichter bij komt. Er zijn gesprekken met een agrariër voor het beschikbaar krijgen van 18 ha grond en ook met de gemeente is om tafel gezeten. En niet onbelangrijk: het aantal belangstellende burgers gaat al richting de 100!

Wil jij meer weten over de Herenboeren? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 5 oktober bij boerderij Bouwlust, Stougjesdijk 126 in Mijnsheerenland. Er wordt verteld over het initiatief, de landbouwvorm en de status van het traject. Uiteraard is er ook alle ruimte om je vragen te stellen.

Aanvang 19:30 uur, aanmelden via de website www.hoekschewaard.herenboeren.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren