Deze woonklussen doe je beter niet zelf

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto Pexels

Hoe handig je ook bent, sommige klusjes in huis, geef je beter uit handen. Zoals het witten van de dakplaten op zolder bijvoorbeeld. Het aanbrengen van een prachtige beton cire of het stucen van je plafond. 

Sommige mensen krijgen bij het idee van een muurtje behangen al de kriebels. Niet gek ook want vaak wordt het een gestoei met behangrollen, patroontjes uitmeten en de lijm op de juiste manier en zonder klonters op het behang of de muur zien te krijgen. Maar het ergste is wel dat je na een dag ploeteren meestal niet het resultaat krijgt dat je voor ogen had. Dat plaatje uit de VT Wonen waar eigenlijk alles mee begon…

Waarom uit handen geven?

Als eerste geef je dit soort klussen beter uit handen omdat je waarschijnlijk niet de kennis hebt die echt nodig is. Daarnaast mis je de ervaring van een vakman. Op zich niet zo niet zo vreemd want tenslotte zijn het klussen die je zelf niet elke dag uitvoert. Daarnaast heb je vaak ook niet het juiste gereedschap dat nodig is. Tel je die dingen bij elkaar op, is het dus verstandig om een vakman in te huren. 

Maak een plan

Zie je een mooi plaatje en wil je dat even in een middagje zelf realiseren, dan halen we je uit de droom. Dit is één van de oorzaken waarom het resultaat niet wordt wat je verwacht had. Liever bedenk je vooraf wat je op de wand wil. Niet alleen qua kleur maar ook of je het een gladde wand moet worden of dat je een structuur wil. En ga je voor behang of een muurverf. Misschien ben je ook wel helemaal verliefd op het trendy beton cire.  Wat het ook wordt, deze keuzes zijn belangrijk om te besluiten wat de ondergrond moet zijn. En als je alle wanden aanpakt, is direct ook je plafonds stucen vaak een goed idee.

Denk je bij het inhuren van een vakman aan werkspot dan willen we je toch even waarschuwen. Kluswebsites, klus platformen en offerte sites kunnen handig zijn maar ook een groot hoofdpijndossier. Bedenk dat je een goed resultaat wil en zo min mogelijk gedoe. Een bedrijf waarbij je eerst referenties kunt opvragen, is dan meestal een beter plan. Daarnaast heeft een ervaren bedrijf vaak meer mogelijkheden om je aan te bieden. Ze kunnen je niet alleen helpen met het ‘good old’ stucwerk van gips maar ook met sierpleisters, cementgebonden stucwerk en het mooie en trendybeton ciré.

Ook de al genoemde zolderafwerking die jij als doe-het-zelver nooit mooi egaal wit krijgt, wordt door de stukadoor vakkundig aangepakt. Zo krijg je in je hele woning een goede basis waarbij je per seizoen eenvoudig de kleur kunt aanpassen naar jouw wensen of de trend van dat moment. 

Kleurtrends voor 2022

Wat je dan wel mag doen? Precies de kleur bepalen. Het leukste deel toch. Volg je graag de trends, dan zijn de kleurtonen zoals groentinten en warme rood- en bruintinten dit jaar jouw kleuren. Niet geheel toevallig staan deze kleuren voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. Items die we best kunnen gebruiken. Ook in huis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren