Hoeksche Waardse kunstenares Marianne Blok exposeert in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Marianne Blok
DORDRECHT – De Hoeksche Waardse kunstenaar Marianne Blok exposeert met 16 schilderijen in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Van 14 September tot 15 November zijn haar kleurrijke , abstracte en realistische schilderijen te zien in de centrale hal van het ziekenhuis.Zij hoopt met haar schilderijen een glimlach op het gezicht van de mensen te toveren!

Uit ervaring weet zij dat verblijven in het ziekenhuis over het algemeen misère is en als dan  kleur en ook grappige schilderijen het leed wat verzachten , dan is haar missie geslaagd. Kunst geeft je leven kleur!

Marianne is een autodidact kunstschilder. Op haar 36ste  in 1995 is zij begonnen met tekenen met conté- en pastelkrijt.Wat voor haar  toen de uitdaging was, was portret tekenen van mensen en huisdieren. Het zo sprekend mogelijk laten lijken was haar doel.

Na het tekenen is zij overgegaan op schilderen met acryl-en olieverf, zowel op linnen als op diverse andere materialen zoals ruw hout en gladde panelen.Het heel vaak doen, oefenen en leren kijken heeft gemaakt dat zij zeer divers werk maakt. Portret, abstract, expressionisme maar ook realisme , dat is waar zij zich met plezier en vooral veel passie bezig houdt.Steeds een stapje verder, zichzelf ontwikkelen en steeds nieuwe dingen ontdekken, dat maakt wat het schilderen voor haar zo ontzettend leuk maakt. 

Marianne is aangesloten bij de HWK en exposeert regelmatig bij galerieën, gemeenten en andere instellingen waar zij regelmatig verkoopt.Naast de bestaande schilderijen die te koop zijn schildert zij ook vaak in opdracht.

Mooie materialen, volle verfstreken met krachtige kleuren, lef maar vooral liefde en plezier voor en in het schilderen zorgen voor vrijheid,vertrouwen en bijzondere schilderijen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.