Werkgroep Hitsertse Kade stuurt brandbrief naar gemeenteraad

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Hitsertse Kade - Foto Rene Krabbe

Zuid-Beijerland Vanavond vindt er een beeldvormende raadsvergadering plaats van de gemeente Hoeksche Waard. De werkgroep Hitsertse Kade spreekt in tijdens punt 3. Gisteren heeft de werkgroep een  brandbrief verstuurd aan alle raadsleden en burgerraadsleden dit omdat de erfpacht eind dit jaar afloopt.

Het is de gemeente bekend dat het erfpachtcontract van de zonneweide na 39 jaar eind 2020 afloopt. De eigenaar, de Gors- en Ambachtsheerlijkheid Zuid-Beijerland, heeft dit erfpachtcontract met de gemeente Korendijk/Hoeksche Waard reeds op 5 december 2018 pro forma opgezegd.

Het erfpachtcontract van het naastgelegen jachthaventerrein (bijna 2 ha) van watersportvereniging De Hitsert was toen al verlengd. Het haventerrein is uitsluitend toegankelijk voor leden van watersportvereniging De Hitsert. Het hele recreatiegebied van nog geen 3 ha groot heeft al 39 jaar lang de formele bestemming van ‘jachthaven en dagrecreatie’. Meer dan 1000 gezinnen/huishoudens hebben in 2018 op papier, voorzien van volledige naam, huisadres, handtekening en (vaak ongezouten) persoonlijk commentaar, gepleit voor behoud van dit bijzondere en zeldzame recreatieterreintje. De adhesiebetuigers zijn niet alleen afkomstig uit Zuid- Beijerland, maar uit de hele HW en sommige zelfs van buiten de Hoeksche Waard. Ook enkele raadsleden vertelden dat zij met hun (klein-) kinderen ’s zomers altijd naar de Hitsertse Kaai gingen. We hebben begrepen dat de onderhandelingen tussen de gemeente HW en de ambachtsheerlijkheid over mogelijke verlenging van het erfpachtcontract of eventuele koop van de zonneweide (1 ha) in de afgelopen jaren helaas niets zijn opgeschoten. 

In de brandbrief die u HIER kunt lezen roept de werkgroep op om actie te ondernemen zodat de Hitsertse Kade volgend jaar ook als recreatieplek gebruikt kan worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren