Orgelconcert bij kaarslicht door Hayo Boerema in de Laurentiuskerk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – Op zaterdag 3 oktober om 20.00 uur vindt het tweede concert plaats in de reeks van drie orgelconcerten bij kaarslicht in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Het tweede concert wordt gegeven door Hayo Boerema.

Hayo Boerema is organist van de Laurenskerk in Rotterdam. Hij is bekend als concerterend organist in binnen- en buitenland en zeer actief als improvisator. Van zijn spel verschenen diverse cd’s; binnenkort verschijnt een integrale opname van de Orgelsymfonieën van Louis Vierne.

Het programma voor het concert op 3 oktober bestaat uit een drietal monumentale werken uit de orgelliteratuur. Het concert wordt geopend met het Concerto in C van Antonio Vivaldi in de bewerking van Johann Sebastian Bach. Een bruisend werk, vol van Italiaanse virtuositeit.

Van Felix Mendelssohn klinkt diens eerste Orgelsonate. Een werk met een sterk dramatisch openingsdeel; het slotdeel zit vol pianistische virtuositeit.Daarnaast klinkt een werk uit de 20e eeuw, van Bert Matter klinkt Psalm 90. Dit werk, geschreven in de stijl van de minimal music, voert de luisteraar als het ware door de psalmmelodie heen. Hayo besluit zijn concert met een improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren zijn open om 19.30 uur. Toegang is €8,-.Helaas is er (i.v.m. de coronamaatregelen) geen koffie of thee na afloop.
De huidige maatregelen beperken ons tot 30 bezoekers. Bij dit aantal gaan onze deuren helaas dicht.Om zeker te zijn van een plaats kunt u zich aanmelden via een mail naar: [email protected]

In verband met de snel veranderende ontwikkelingen rondom het coronavirus wordt toch nog steeds geadviseerd kort voor het concert onze website www.musicalaurentius.nl te raadplegen.

 

Van harte welkom!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren