OBS het Anker in Heinenoord haalt met activiteiten 715 euro voor de Dierenstee op!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De leerlingenraad van het Anker overhandigde de cheque aan de medewerkers van de Dierenstee - Foto obs het Anker

Heinenoord – Op obs het Anker in Heinenoord heeft de Dierenstee afgelopen maandag een cheque gekregen met het mooie bedrag van € 715,43. De leerlingenraad overhandigde hen dit namens alle kinderen, ouders en medewerkers.

Het afgelopen schooljaar zijn op Het Anker, onderdeel van de Hoeksche school, diverse activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor dit goede doel. Zo werd er een heuse kerstmarkt gehouden waar de kinderen zelf allerlei eigen cadeaucreaties en producten verkochten, werd er een oliebollenactie georganiseerd en konden de kinderen het hele jaar door statiegeldflessen in de klas inleveren. De ouderraad ondersteunde hierbij en heeft onder meer veel energie gestoken in het steeds weer inleveren van de  flessen bij de verschillende winkels. Er stonden nog veel meer acties op de planning, maar helaas zorgde Corona ervoor dat deze niet door konden gaan.

Op het Anker leven de waarden; Aardig, Netjes, Kalm, Eerlijk en Respectvol. Deze waarden zijn gebaseerd op de waarden van de Hoeksche School; rechtvaardigheid, weldadigheid, waardigheid en vrijheid. In het kader van “weldadigheid” en “aardig” zijn deze acties voor het goede doel opgezet. Ook voor dit schooljaar zal door de leerlingenraad weer een goed doel gekozen worden.

De Dierenstee wil het opgehaalde geld onder meer besteden aan een kattenloopwiel. Van deze mooie opbrengst kunnen ze zelfs meer kopen! Binnenkort zullen de kinderen een filmpje van de Dierenstee ontvangen waarin te zien is waar de dieren blij mee zijn gemaakt.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren