PvdA: Gemeente doet een Grapperhausje met nieuwe bepaling APV die is aangenomen: Kerkklok in Mijnsheerenland mag weer gaan luiden in de nacht

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De kerk van Mijnsheerenland - Foto Rijnmond

Hoeksche Waard – Volgens de PvdA is het nieuwe artikel van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) ( Die in de gemeenteraad op dinsdag 13 oktober is aangenomen.) waarin voor het overschrijden van de geluidsnormen een uitzondering wordt gemaakt voor kerkklokken in bestaande kerkgebouwen een loze bepaling.

Raadslid Mark de Koning – PvdA

Raadslid Mark de Koning: ,,Het college probeert hiermee een Grapperhausje. Streng handhaven als het anderen betreft, maar zelf een geitenpaadje zoeken om er onderuit te komen. Maar de klokken in Mijnsheerenland, want daar gaat het eigenlijk om, hangen in een toren van de gemeente die ook eigenaar is van de klokken.’’

De Koning betoogt dat de uitzondering die wordt gemaakt voor kerkklokken in bestaande kerkgebouwen dus niet geldt voor gemeentelijke eigendommen. ,,De gemeente moet gewoon handhaven als er sprake is van overschrijding van de geluidsnormen. Dit nieuwe artikel doet aan die verplichting niets af en zal juridisch niet houdbaar blijken.’’

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren