Onderzoek herziening parkeerbeleid in Oud-Beijerland

1
494

parkeerbord_neutraal1OUD-BEIJERLAND – Het karakteristieke centrum van Oud-Beijerland met bijna 200 winkels, gezellige horeca en een haven heeft een sterkte aantrekkingskracht op ondernemers en bezoekers. Die als ze met de auto komen, in het centrum parkeren. Diverse trends en ontwikkelingen (waaronder het online shoppen en de economische crisis) zorgen ervoor dat het aantal bezoekers – en daardoor ook ondernemers – van winkelcentra afneemt. Ook in Oud-Beijerland zien we dat het winkelbezoek terugloopt.

Ondernemers in het centrum wijten dit ook deels aan het huidige parkeerbeleid (en daardoor de toegankelijkheid/gastvrijheid van het centrum). Uit een evaluatie van het parkeerbeleid (2013) bleek ook dat bewoners het huidige parkeerbeleid niet altijd als klantvriendelijk en gastvrij ervaren. Zo ervaren bewoners net buiten het centrumgebied overlast van parkeerdruk in de straat, omdat bezoekers en werknemers parkeren buiten het gebied waar betaald parkeren geldt. Reden genoeg voor de gemeente en stichting Centrummanagement om het parkeerbeleid nog eens onder de loep te nemen.

Onderzoek

In de komende maanden onderzoeken gemeente, stichting Centrummanagement en een extern bureau daarom of het huidige parkeerbeleid nog past in deze tijd. Blijkt dit niet het geval, dan komen we gezamenlijk met een nieuw voorstel. De gemeenteraad neemt hier vervolgens een besluit over (vermoedelijk in het najaar 2015). Voordat dit besluit genomen wordt, kunnen inwoners, ondernemers en bezoekers een zienswijze indienen tegen het voorgestelde beleid.
Uitgangspunt van de gemeente is dat we het parkeren alleen willen reguleren als dit echt noodzakelijk is.

We beseffen ons dat het onmogelijk is om een parkeerbeleid vorm te geven dat voor elke gebruiker ideaal is. Belangen van alle gebruikers (inwoners, ondernemers en bezoekers) wegen voor ons even zwaar. We streven naar een passend, gebruiksvriendelijk en efficiënt nieuw beleid, waar elke gebruikersgroep zich in kan vinden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.