Zinkwegse Boys onderuit tegen SCO’63

OUD-BEIJERLAND – Zinkwegse Boys heeft thuis tegen SCO’63 een even verrassende als kansloze nederlaag geleden. De thuisploeg, dat het zonder de geschorste aanvoerder Mike Fiere en de niet fitte Sander van Hamburg moest stellen, kwam een snelle achterstand niet meer te boven en verloor met maar liefst 0-5.

De wedstrijd was pas twee minuten onderweg toen de gasten via een vrije trap op voorsprong kwamen. De bal werd strak langs de muur in de benedenhoek van het doel geschoten. Deze dreun verdoofde Zinkwegse Boys, want binnen 10 minuten kreeg SCO’63 nog drie kansen. Daarna hadden de boys twintig minuten het betere van het spel. Toch duurde het tot de 24e minuut voordat het tot een schot op doel kwam. John Ackon schoot via de handen van de keeper over. Zeven minuten later werd een geplaatste bal van Ronald van Ruiven door de keeper uit de lucht geplukt. In de 33eminuut viel de 0-2, doordat een kopbal tegen de lat eerst voor de doelmond bleef hangen en de bal uiteindelijk over de doellijn werd gewerkt. In de laatste seconden van de eerst helft kon ZWB-goalie Stephan van Ruiven zijn vingers onvoldoende achter een afstandsschot krijgen, waardoor de bal achter hem in het net plofte: 0-3. Eigenlijk was de wedstrijd op dat moment al gespeeld.

Trainer Nasser Abdalla probeerde met twee aanvallende wissels in de rust het tij nog te keren, maar dat lukte ditmaal niet. SCO’63 kreeg ook na rust de beste kansen. Toen John Ackon in de 57eminuut kon vertrekken na zijn tweede gele kaart en vier minuten later de 0-4 werd gescoord na een scrimmage voor het doel van Zinkwegse Boys, was het helemaal over en uit voor de thuisploeg. De invallers Martijn van Zuuren, Otman Fertoute en Richard van Ruiven zorgden met nieuwe energie en ijver nog wel voor wat aanvallende impulsen, maar verder dan een schampschot tegen de paal kwam het niet. In de 80e minuut werd nog wat zout in de wond gestrooid, doordat een uitbraak van de gasten vanaf eigen helft resulteerde in een simpel uitgespeelde 0-5. Dat was ook de eindstand. Een totale off-day voor Zinkwegse Boys maakte een einde aan een mooie reeks van zeven wedstrijden zonder nederlaag.