Schilderij de Belgische Boer van Mookhoekse portretschilder Marianne Blok genomineerd voor titel Painting of the year 2020

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het schilderij de Belgische Boer

Mookhoek – Het schilderij “ de Boer “ van Marianne Blok zit bij de 50 genomineerden schilderijen die kans maken op de titel “Painting of the year 2020”.Uit 1232 inzendingen zijn online 50 genomineerden  geselecteerd door een professionele vakjury. De 50 genomineerden leveren nu hun schilderij life in , en worden ze door de vakjury opnieuw beoordeeld. Op 1 december worden dan 20 finalisten, de top 10 en de winnaar bekend gemaakt.

Marianne heeft in 2016 ook al eens tot de 50 genomineerde behoord met haar schilderij “Pa”. Een schilderij wat zij van haar vader heeft gemaakt na zijn overlijden.Ze is niet verder gekomen toen maar had wel de eer van genomineerde. Nu na vier jaar krijgt ze met haar “Belgische Boer “ opnieuw een kans.

De boer is zeer realistisch geschilderd, een door weer en wind getekend gezicht . Met kieskeurige,maar tevreden blik kijkt hij over zijn land terwijl hij even uitrust,steunend op zijn werktuig . Hij heeft zwarte randen door de grond van zijn land onder zijn afgebrokkelde nagels ,heel typerend voor een man die werkt met zijn handen.

Marianne was op zoek naar een karakterestiek gezicht van een man met een verhaal wat ze wilde schilderen en vond dat in deze Belgische Boer.Over het algemeen schilderd zij in acrylverf maar deze boer is met olieverf gemaakt.

Deze eer , van genomineerde heeft ze in haar pocket en ze hoopt nu bij de 20 finalisten te mogen behoren . Steeds een stapje verder ,maar ook deze keer is ze als genomineerde alweer heel tevreden.

Marianne schilderd portretten in opdracht en heeft zeer regelmatig exposities. Ze heeft net 2 maanden met haar kleurrijke schilderijen in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht gehangen. Er hangen schilderijen in ‘t Weegje in ‘s Gravendeel samen met nog  7 kunstenaars en er hangen schilderijen van haar in het oude doktershuis in Strijen met meeerdere kunstenaar van de HWK. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren