Hoeksche Waardse kinderopvang slaan handen inéén voor het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling

649
Ondertekening convenant - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waard – De meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling. Aan de hand van 5 stappen bepalen professionals of zij een melding moeten doen bij Veilig Thuis. Dit is een belangrijke taak en om deze meldcode goed uit te voeren, moeten alle betrokken partijen goed samenwerken.

Daarom hebben alle kinderopvang organisaties in de Hoeksche Waard, Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid en gemeente Hoeksche Waard in een handreiking afspraken gemaakt over hoe zij omgaan bij zorgen over huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze handreiking is deze week –  in de week tegen de kindermishandeling – ondertekend door alle partijen. De gemeente zet zich in om een gevoelig en complex thema als dit onder de aandacht te blijven brengen. Onder de professionals in de gemeente Hoeksche Waard, maar ook onder alle inwoners.

Voel je jezelf niet veilig of maak je je zorgen over de veiligheid van iemand anders in je omgeving? Bel dan gratis en anoniem met Veilig Thuis via 0800-2000. Ook als je twijfelt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.