Gemeente Hoeksche Waard doet onderzoek naar wat nodig is om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Pixabay

HOEKSCHE WAARD – De mensen in de Hoeksche Waard worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. In hun eigen woning, in hun eigen wijk of buurt, met familie en vrienden om hen heen en voorzieningen bij de hand. En zorg en ondersteuning in de buurt voor als daar (later) behoefte aan is. Maar wat betekent dat voor de toekomst?  

‘Dat is waar we op dit moment, samen met onze maatschappelijke partners, onderzoek naar doen. Want we staan voor een uitdagende opgave op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de Hoeksche Waard.’, aldus wethouder Piet van Leenen (Volkshuisvesting en wonen). Met de resultaten van het onderzoek wordt gezamenlijk een Visie Wonen, Welzijn & Zorg voor de Hoeksche Waard in 2030 gemaakt. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Welzijn en inclusieve samenleving): ‘De visie maken we voor de toekomst van onze inwoners. We willen inwoners dus ook betrekken bij het maken van de visie. Daarom roepen we iedereen op om mee te werken en onze vragenlijst in te vullen. Uw antwoorden zijn belangrijk voor de Hoeksche Waard van de toekomst.’

Waarom de Visie Wonen, Welzijn & Zorg

Er komen meer inwoners in de gemeente die ouder worden. Iedereen blijft ook langer zelfstandig thuis wonen. De vraag naar zorg neemt toe, terwijl het aantal mensen dat in de zorg werkt afneemt. ‘Als we nu geen plannen maken voor de toekomst, lopen we over een aantal jaar tegen problemen op.  Dit willen we zoveel mogelijk voorkomen. Daarom maken we nu de visie Wonen, Welzijn & Zorg voor de Hoeksche Waard in 2030’, aldus wethouder Van Leenen. Die visie (het plan) beschrijft hoe wonen, welzijn en zorg georganiseerd moeten zijn in 2030 en wie er betrokken zijn bij de uitvoering.

De gemeente hoort graag van u wat u nodig heeft om langer zelfstandig thuis te wonen

En wat dat voor uw woning en uw woningomgeving betekent. Zijn er dingen die u nu zelf al kunt doen of al doet om in te spelen op de toekomst? Waar hebben gemeente, maatschappelijke organisaties en zorgaanbieders volgens u een rol? En wat is die rol dan?

Wilt u helpen en de vragenlijst invullen?

De vragenlijst vindt u hier. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 10 minuten en kan anoniem. Onder iedereen die in de periode 20 november t/m 4 december de vragen invult, wordt een HoekscheWaardPas ter waarde van € 50,- verloot. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen, wordt wel uw e-mailadres gevraagd. Uw antwoorden op de vragen blijven ook dan anoniem.

Resultaten

De resultaten van de enquête worden via de gemeenterubriek in het Kompas, op onze website en op onze socialmediakanalen bekend. In de tweede helft van 2021 neemt de gemeenteraad een besluit over de visie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.