Riene Verburgh van voormalig Hart voor alle Kernen: RAD moet ervoor zorgen dat iedereen mee kan blijven doen in de Hoeksche Waard

912
Foto PR

HOEKSCHE WAARD – Riene Verburgh,   van voormalig Hart voor alle Kernen en nu lid van Constructief Hoeksche Waard, heeft voor onze inwoners met wethouder Piet van Leenen een goed gesprek gehad over enkele problemen die de RAD zou moeten oplossen. Het gaat over moeilijkheden met papiercontainers en over de nieuwe regels omtrent het afleveren van grof vuil. De Gemeente wil heel graag dat iedereen zoveel mogelijk aan alles mee kan blijven doen, maar dan moet dat wel mogelijk zijn.

De klep van de papiercontainers zijn veel te zwaar en open houden is daardoor voor sommige mensen, die niet over grote kracht beschikken, bijna niet mogelijk. We zijn het erover eens dat iedereen mee moet kunnen doen en dat dit dus ook mogelijk gemaakt moet worden. De wethouder heeft aangegeven in overleg te gaan met de RAD over een eventuele aanpassing van de klep, zodat iedereen hier gebruik van kan maken, dus dat misschien de klep door middel van een contragewicht open blijft staan en misschien de opening wat groter gemaakt wordt. Hij was het er volledig mee eens dat ook hij niet leunend op een rollator met een hand de klep open kon houden en dan ook het oud papier er in kon doen. Voor het einde van het jaar moet duidelijk zijn wat hier aan gedaan kan worden.

Volgens de nieuwe regels van de RAD, die afgelopen week bekend zijn gemaakt,  moet de pashouder persoonlijk aanwezig zijn als er grof vuil wordt weggebracht. Je moet je daarvoor kunnen legitimeren.

Wij willen met zijn allen dat we elkaar in onze gemeente een helpende hand toesteken en/of dat alle inwoners overal aan mee kunnen blijven doen. Met de nieuwe regels is dit bijna niet meer mogelijk, want je moet altijd de kaarthouder meenemen naar de RAD, als je grof vuil wegbrengt voor iemand anders. De wethouder was het ermee eens, dat dit best wel onhandig is, omdat niet iedereen een auto heeft en sommige mensen gewoonweg niet de kracht hebben om alles in die hoge containers te gooien. Juist dat mensen elkaar helpen, door voor een ander het grof vuil weg te brengen, is dit een heel mooi gebaar in onze samenleving.Ook dit neemt de wethouder mee in zijn gesprek met de RAD om te kijken hoe dit beter kan worden geregeld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.