Wat heeft ons lichaam nodig in de tijd van corona? 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Romy van Praktijk Noordzij

In tegenstelling tot wat we horen en zien op o.a. sociale media kanalen zoals het drinken van groene sapjes, het nemen van appelazijn of een handjevol supplementen is er geen enkel wondermiddel of -drankje dat je immuunsysteem kan ‘versterken’. 

Je immuunsysteem is een complex systeem waar heel veel interne en externe factoren invloed op uitoefenen. Veel factoren liggen helaas buiten onze directe controle. 

Natuurlijk speelt een gezonde en gevarieerde voeding een belangrijke rol in onze gezondheid, maar om nu bepaalde voedingsgroepen toe te voegen of te vermijden, is het een betere benadering om te overwegen of onze voeding ons de juiste voedingsstoffen biedt die we nodig hebben voor onze algehele gezondheid. Daarnaast hebben we de volgende dingen nodig: 

  • •Voldoende water. Minimaal 2 liter per dag.
  • Rust. Neem voldoende pauzes, slaap minimaal 7-8 uur en zorg voor dagelijkse ontspanning zoals een wandeling of meditatie. 
  • Frisse lucht en zonlicht. Ga bijvoorbeeld de natuur in en maak een mooie wandeling.
  • Liefde en verbinding. Met andere mensen maar ook met jezelf! 

Om je immuunsysteem te ondersteunen is het verstandig om junkfood, sterk bewerkte producten en geraffineerde suikers zoveel mogelijk te verminderen. Deze overbelasten je immuunsysteem en in deze tijd is dat niet wat je wilt! 

Juist nu is het van groot belang om aan de slag te gaan met je gezondheid en je immuunsysteem te ondersteunen. Om je hier bij een handje te helpen biedt Romy, orthomoleculair therapeut en cognitief gedragstherapeut een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan in haar gezondheidspraktijk in Westmaas of telefonisch. 

Romy is expert op het gebied van voeding en gezondheid en heeft als doel ons Hoeksche Waarders optimaal gezond te krijgen! Zowel mentaal als lichamelijk. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via www.praktijknoordzij.nl/contact of stuur een mailtje naar [email protected] 



Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren