Stichting Plukhoek Mookhoek Kwaliteitsjeugdzorg en onderwijs.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Stichting Plukhoek Mookhoek

Plukhoek Mookhoek kennen we van die heerlijke bloemen-, en fruitpluktuin waar we nu alweer zin in hebben. Minder mensen weten wat het eigenlijke doel van PHMH is. Claudia vertelt: ‘We hebben een perceel van ongeveer 5 ha, de helft daarvan stellen wij beschikbaar aan de Stichting. Alle opbrengst van de pluktuin, maar ook van de workshops en kinderfeestjes gaat naar de Stichting. Daardoor is het mogelijk om kinderen van 4-16 jaar les te geven in een natuurlijke omgeving.’

Foto Stichting Plukhoek Mookhoek

Ze leveren kwaliteitsjeugdzorg zonder concessies. Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben om tot leren te komen zijn van harte welkom. Zowel de ouders als de kinderen zijn zeer tevreden over de manier van begeleiden. “Er is eindelijk weer rust gekomen in ons gezin. Hier kan mijn zoon gewoon zichzelf zijn, met alle bijzondere kenmerken die hij heeft.” Het is mooi om te zien hoe het zelfvertrouwen van het kind, stap voor stap wordt opgebouwd.

Soms vangen ze kinderen op die helemaal niet meer naar het reguliere onderwijs gaan, meestal gaan ze nog wel een paar dagen naar school en kunnen ze de rest van de week tussen de bomen en het groen leren. Dat geeft rust. Plukhoek Mookhoek probeert zo goed mogelijk samen te werken met de school zodat het kind de school-leerdoelen op een praktische manier kan halen. Ze gebruiken de natuur als middel om tot leren te komen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat natuur het stresshormoon reduceert. Zo te werken levert tot nu toe prima leerresultaten op. Toetsen worden goed gescoord en er zijn al een aantal kinderen weer terug geplaatst naar school.

Foto Stichting Plukhoek Mookhoek

De deelnemers hebben gerichte aandacht voor wat ze moeten leren en hoeven niet op andere prikkels (die wel in een klaslokaal aanwezig kunnen zijn) te reageren. Elk kind heeft een eigen moestuin ter beschikking en dit jaar hopen ze kipjes en een modderkeuken aan te schaffen. Er is een leslokaal in de maak, zodat er bij slecht weer binnen gewerkt kan worden. Maar bovenal is daar die heerlijke boomgaard/pluktuin waar de kinderen bewezen effectief aan de slag kunnen.

Meer info/inschrijven nieuwsbrief: www.plukhoekmookhoek.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren