Extra aandacht voor jongeren in de Hoeksche Waard belangrijk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Renske Frieswijk op bezoek bij wethouder Paul Boogaard - Foto Gemeente Hoeksche Waard
Hoeksche Waard – Om jongeren en jongvolwassenen meer te betrekken bij ontwikkelingen en besluitvorming werkt gemeente Hoeksche Waard aan het verstevigen van jongerenparticipatie. Onlangs deed verantwoordelijk wethouder Paul Boogaard daarom een oproep aan jongeren om met hem in gesprek te gaan: “Juist in deze tijd is het goed om de stem van deze leeftijdsgroepen te horen. Door alle coronamaatregelen moeten ze op veel leefgebieden inleveren terwijl ze meestal zelf niet tot een risicogroep behoren. Ik vind het belangrijk om van henzelf te horen wat deze periode voor hen betekent en of ze zelf ideeën hebben hoe wij hen als gemeente kunnen bijstaan.”

Renske Frieswijk, een 18-jarige psychologie studente uit Numansdorp reageerde als eerste op de oproep van de wethouder. Ze deelde haar ervaringen over hoe zij en haar leeftijdsgenoten met deze bijzondere situatie omgaan. Boogaard is blij met het gesprek: “Praktijksituaties maken het best duidelijk wat er op dit moment allemaal speelt. Zo heeft Renske bijvoorbeeld de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar ze studeert nog nooit van binnen gezien, al haar colleges vinden namelijk online plaats. Dit, terwijl studenten naast het volgen van onderwijs, ook vooral het leven moeten ontdekken. Die mogelijkheid hebben ze in deze periode helaas niet. Het is daarom echt belangrijk dat er snel perspectief komt. Extra aandacht voor jongeren is nu heel belangrijk.”
 
Tijdens online bijeenkomsten sprak Boogaard al eerder met jongeren over de vraag wat er binnen de geldende beperkingen wél kan: “Via het scherm is er wel het een en ander mogelijk en we zijn ook met concrete ideeën aan de slag gegaan. Maar om met de woorden van Renske te spreken: “Jongeren snakken ernaar om elkaar weer gewoon in het echt te ontmoeten, al het andere is goed bedoeld, maar zal nooit de waarde van het fysieke contact vervangen.”

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.