Werkzaamheden in de Torensteepolder in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto’s WSHD

Numansdorp – Deze winter is waterschap Hollandse Delta aan het werk in de Torensteepolder. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Gebiedsplan Cromstrijen.

Er worden verschillende werkzaamheden in de Torensteepolder verricht ter verbetering van het watersysteem. Zo wordt de stuw van de Schuringse Havenkade geautomatiseerd waardoor het waterbeheer efficiënter is ingericht. 

Al eerder is er hard gewerkt in het gebied. Zo is een nieuwe inlaat aangelegd, heeft gemaal Cromstrijen een renovatie ondergaan en onder meer voorzien van grotere pompen, is een bestaande sloot in het gebied verbreed en zijn er nieuwe duikers geplaatst. Hiermee is de afvoercapaciteit van het gebied verbeterd en uiteindelijk ook gescheiden van de wateraanvoer.

Gebiedsplan Cromstrijen

De maatregelen zijn onderdeel van het grotere Gebiedsplan Cromstrijen. Sinds 2015 is het Waterschap  bezig om het hele watersysteem in het gebied opnieuw in te richten. Op die manier is het gebied beter bestendig tegen wateroverlast of juist tegen watertekorten. Zodoende is er genoeg zoet en schoon water beschikbaar in de sloten voor het hele gebied.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren