70 nieuwe bomen voor Poortwijk III in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Gemeente Hoeksche Waard

Oud-Beijerland – Wethouder Harry van Waveren plaatste op dinsdag 15 maart 1 van de bomen voor de groene afronding van Poortwijk III in Oud-Beijerland. Aannemer Wallaard Groen plant de komende tijd in totaal 70 bomen.

Het is een mooie en groene afronding van het bouwproject in Poortwijk. Vanaf 2012 zijn hier 222 woningen, 50 appartementen, 4 scholen, 1 kerk, 1 zorginstelling, 1 sporthal en een supermarkt gebouwd. Het vele groen in de wijk zat al vanaf dag 1 in de plannen. Net zoals de inbreng van de bewoners bij de keuze voor de bomen en andere aanplant.

Meerdere soorten bomen krijgen een plek in deze nieuwe wijk zoals: de es (Fraxinus ornus), de zwarte tupeloboom (Nyssa sylvatica) en de moseik (Quercus cerris). Het is niet alleen een fraai gezicht wanneer ze in de herfst verkleuren of in het voorjaar uitbundig bloeien, ook krijgen op die manier ziekteverwekkers minder kans.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren