Omwonenden stappen naar de rechter om kap bomen in Heinenoord stil te leggen

691
De voorbereidingen voor het nieuwe windpark langs de Oude Maas in Heinenoord zijn begonnen - Foto PR
Enkele Bewoners uit de Hoeksche Waard en Barendrecht stappen naar de rechter om verdere bomenkap bij Heinenoord te voorkomen. Maandagmorgen zijn aannemers met de kap begonnen ter voorbereiding van de aanleg van een natuurbegraafplaats en de bouw van windmolens. De bomen moeten voor 15 maart gekapt zijn want dan begint het broedseizoen. Wanneer de rechter de zaak in behandeling neemt is nog niet bekend.

“Donderdag zaten we nog bij de bezwaarcommissie van de gemeente Hoeksche Waard. Toen is niet gezegd dat de kap maandag zou beginnen. Dat was misschien wel zo fatsoenlijk geweest”, zegt Peter de Lange, de advocaat die de belangen van omwonenden dient. Zij willen niet dat de bomen verdwijnen.

De Lange wil via een kort geding afdwingen dat de kap stopt. Dat betekent dat de werkzaamheden van Renawble Energy Factory (REF), in opdracht van onder meer Eneco, moeten worden stilgelegd.

Volgens de gemeente Hoeksche Waard betekent een bezwaarprocedure niet dat een project wordt stilgelegd. Het kappen moet klaar zijn voor 15 maart als het broedseizoen begint. De gemeente zegt dat alle bomen worden vervangen door een nieuw exemplaar.

Dit is een bericht via onze mediapartner Rijnmond


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.