Kijktip maandag 1 maart de uitzending van Pointer op NPO 2: Wordt het ook echt veiliger als de bomen op de N-Wegen zoals de N489 verdwijnen?

367

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid van provinciale wegen. 1 op de 5 dodelijke ongelukken gebeurt op N-wegen. Bestuurders die frontaal tegen een boom klappen komen er vaak niet levend vanaf. Zonder bomen in de berm wordt het een stuk veiliger, vinden verkeerskundigen, maar kappen van bomen stuit op felle protesten van bewoners en natuurliefhebbers. Wordt het ook echt veiliger als de bomen verdwijnen?

Die vraag staat centraal in de uitzending van Pointer van het KRO NCRV op maandagavond 1 maart 22.15 uur op NPO 2.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.