Let op oplichters actief: GGD vaccineert géén ouderen aan huis

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto GGD ZHZ
Er bereiken de GGD Zuid-Holland Zuid berichten dat de GGD ouderen benadert voor een vaccinatie aan huis. Let op: dit klopt niet! Het gaat hier om mensen die zich valselijk voordoen als GGD-medewerkers. De GGD neemt geen contact op met ouderen voor het maken van een afspraak bij mensen thuis. Het is daarom belangrijk om hier niet op in te gaan. 

Men kan contact opnemen met de politie om te melden als iemand zich voordoet als GGD-medewerker die mensen thuis komt vaccineren. Als u twijfelt kunt u ook contact opnemen met de GGDZHZ via: 078 7708580.

De huisarts is degene die ouderen in de leeftijd van 90 jaar en ouder uitnodigt om zich te laten vaccineren. Mensen jonger dan 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM.

Zo werkt vaccineren voor 90+
De huisarts bepaalt wie uit de groep 90+ mobiel is en gevaccineerd kan worden op een vaccinatielocatie van de GGD. De groep 90+ die niet mobiel is, wordt door de huisarts gevaccineerd.

Zo werkt vaccineren voor 75-90 jaar
Mensen jonger dan 90 jaar bellen zelf met een landelijk nummer (dat in de uitnodigingsbrief vermeld staat) om een afspraak te maken. Ze kunnen ook door een familielid, vertrouwenspersoon of mantelzorger laten bellen. Zij worden vervolgens gevaccineerd op een GGD-locatie.

Meer informatie
Voor meer informatie over de coronavaccins en de coronavaccinatie is het landelijke nummer 0800 – 1351 dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur, of kijk op coronavaccinatie.nl
Ook is het mogelijk om contact op te nemen met het callcenter van de GGD ZHZ: 078 7708580 (dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.