Online oriëntatiebijeenkomst Notenteelt voor agrarische ondernemers in Zuid-Holland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Notenbomen - Foto LTO Noord

Op donderdagavond 25 maart a.s. organiseert Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland voor agrarische ondernemers in Zuid-Holland van 19.30 tot ca. 21.00 uur een online bijeenkomst over de notenteelt. Past dat, notenteelt in je huidige bedrijfssysteem? Wil je meer weten over de mogelijkheden? Meld je dan aan vóór 23 maart a.s. Je bent van harte welkom!

Waarom notenteelt?
De notenketen in Nederland is groot en professioneel. De meeste noten die je in de supermarkt aantreft komen via de haven van Rotterdam Nederland in, waar ze verwerkt worden en gedistribueerd naar West-Europa. De voedselketen heeft grote belangstelling voor de Nederlandse noot. Helaas zijn er maar een paar professionele notentelers in Nederland. De laatste jaren is er (hernieuwde) belangstelling voor de Nederlandse noot. Noten staan sinds kort ook in de schijf van vijf. Hierdoor stijgt de vraag naar noten door de consument. Naast vraag uit de markt biedt de notenteelt voordelen in het vastleggen van koolstof, voorkomen van uitspoelen van nutriënten en het verbeteren van bodem & waterkwaliteit.

Integreren in je huidige bedrijfssysteem
Notenteelt heeft als verdienmodel veel potentie. Maar hoe integreer je notenteelt in je bedrijfssysteem, past agroforestry bij jou? Wat zijn de voordelen van notenteelt waar liggen de uitdagingen in notenteelt? Dit hoor je deze avond van Ton Baltissen, schrijver van het boek De teelt van hazelnoten en voorzitter van de Notenvereniging. Daarnaast zal Michaela van Leeuwen, melkveehoudster, toelichten hoe zij de notenteelt integreerde op hun bedrijf.

Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland zoekt een demoplek
Vruchtbare Kringloop Zuid Holland ondersteunt een aanleg van een veld met noten in Zuid-Holland. Is dit iets voor jou? Het demoveld betreft een aanleg van circa 50 notenbomen, walnoot of hazelnoot. Het plant materiaal wordt (deels) betaald uit het project. Na afloop van de online bijeenkomst kun je je aanmelden voor de aanplant van een demoveld.

Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland, een project van LTO Noord
Het project Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland streeft naar een gezonde voedingsbodem voor agrarisch ondernemen met perspectief en is een project van LTO Noord.
LTO Noord stimuleert notenteelt in Nederland. Zij ziet hiermee kansen voor haar leden: het biedt perspectief voor kringlooplandbouw, legt koolstof vast en verbetert de bodem en waterkwaliteit en biedt de ondernemer een verdienmodel. 

Ben je er bij?
Je kunt je aanmelden via deze link.Meer informatie over Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland kun je vinden op www.vruchtbarekringloopzuidholland.nl.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren