Leerlingen obs het Anker uit Heinenoord verrassen bewoners Zorgwaard locatie de Korenschoof

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Bloemen voor Korenschoof - Foto het Anker

Heinenoord – Obs Het Anker uit Heinenoord werkt vanuit de waarden; Aardig, Netjes, Kalm, Eerlijk en Respectvol. In het kader van weldadigheid (omzien naar een ander en aardig zijn voor elkaar) werd ook dit  jaar door de leerlingenraad een goed doel gekozen: extra aandacht voor de overburen van de Korenschoof door Het Anker.

Het is bijna Pasen en hoe leuk zou het zijn, dacht de leerlingenraad, om de bewoners aan de overkant te verrassen met vrolijke, door de leerlingen zelfgemaakte paasattenties. Zo is er afgelopen dagen hard gewerkt aan mooie vrolijke lentekaarten, diverse bloempotjes en een paasstukje voor in de huiskamer van de Korenschoof. Mede dankzij maatschappelijk betrokken ondernemers, leerkrachten en ouders werd e.a. mogelijk gemaakt. Woensdag 31 maart zijn de buren van Het Anker door leerlingenraad verrast met deze leuke paasattenties. 

Natuurlijk blijft het niet bij alleen een paasattentie en willen we nog meer doen voor onze overburen in de Korenschoof. De Korenschoof is een locatie van Zorgwaard die huisvesting biedt aan 7 cliënten (psychogeriatrie). Alle cliënten beschikken over een eigen kamer en daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de gezamenlijke grote huiskamer. Deze bewoners zouden zij graag willen opvrolijken met een snoezellamp en een dementievriendelijke radio. De leerlingen van Het Anker willen zich de komende maanden inzetten om dat mogelijk te gaan maken. Dat willen ze onder meer doen door statiegeldflessen in te zamelen. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren