Op zoek naar Eeuwige Kanaries voor v.v. Strijen!!

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Strijen – Voetbalvereniging Strijen is nog steeds op zoek naar jullie als Eeuwige Kanarie. Op 1 mei, de verjaardag van de club, wil de jubileumcommissie de mijlpaal van 100 Eeuwige Kanaries als cadeau uitreiken aan het bestuur van deze prachtige club. We vroegen Arie Bouman (47) en Gerrit de Jong (77) over hun intrinsieke reden om de club op deze manier een hart onder de riem te steken.

Inmiddels staat de teller op 59 Eeuwige Kanaries, dus ieders steun is nog meer dan welkom! Wat deed jullie besluiten om aan deze actie mee te doen? De Jong: “Dat is vrij simpel, de v.v. STRIJEN heeft mij veel gegeven en dat al bijna zo’n bijna 50 jaar. Ik kwam begin 1972 bij deze vereniging voetballen, ik was toen 28 jaar en het heeft me al die jaren heel veel plezier en ontspanning geschonken. En dat kwam zeker niet alleen door het “spelletje”, ook de sociale contacten en vriendschappen die daardoor ontstaan, spelen een grote rol. Dat speelt misschien wel een grotere rol dan het “spelletje” zelf en dat geldt overduidelijk voor iedereen. Dus laat ik duidelijk maken, ik hoop van harte dat anderen ook mee gaan doen met deze actie.“

Arie Bouman: “Een ‘Eeuwige Kanarie’ worden, spreekt dat mij aan? Eeuwig is natuurlijk wel heel erg lang, maar de tekst op de website van v.v. Strijen sprak mij enorm aan: ‘Als Eeuwige Kanarie laat je niet alleen zien dat je v.v. Strijen een warm hart toedraagt, maar je laat ook blijken dat onze club hoort bij jouw persoonlijke historie.’  En mijn persoonlijke historie is zeer zeker verweven met v.v. Strijen. Helaas te laat begonnen met voetballen, ik was ook niet echt een talent. Maar wel jaren met bijzonder veel plezier gevoetbald in Strijen 10, het ‘Sasse’ team. Hoogtepunten waren uiteraard een kampioenschap en een tweede plaats, die zelfs uitbundiger werd gevierd dan het kampioenschap. We hebben met elkaar echt topjaren gehad, leuk voetbal, fanatiek en veel lol. En natuurlijk ook nog eens veel vriendschappen aan overgehouden. Later toen mijn eigen kinderen gingen voetballen ben ik zelf gestopt. Maar ik ben wel als voetbalvader meerdere dagen per week op de voetbal te vinden, met de zaterdag als hoogtepunt. Langzaamaan ben ik ook toegetreden tot het scheidsrechterskorps van v.v. Strijen om zo m’n steentje bij te dragen aan het verenigingsleven.“

Gerrit de Jong vult aan: “Dus nu iets terug doen voor deze prachtclub, die natuurlijk ook geraakt wordt door het coronavirus, was voor mij dan ook geen enkel probleem. Ik doe dit niet alleen voor de vereniging, maar ook voor mezelf net zoals ieder ander die meedoet aan deze actie want wij maken met elkaar de v.v. Strijen. Onze slogan geeft dat ook aan “v.v. Strijen dat zijn wij”.

Bouman vervolgt: “Juist in deze tijd zonder wedstrijden dringt het pas goed tot me door wat de voetbal voor me betekent. Ik mis het fluiten, maar ook de simpele dingen als een bak koffie drinken in de bestuurskamer of kantine. Een gezellig praatje langs de lijn, overwinningen op SHO (hoort overigens niet tot de simpele dingen, maar tot de hoofdzaken). Ik zeg altijd maar zo: voetbal is en blijft de belangrijkste bijzaak van het leven.

Beseffend hoeveel de club voor me betekent, is het een kleine moeite om iets terug te doen voor de club in de vorm van het worden van een ‘Eeuwige Kanarie’. De club kan een donatie in deze tijd bijzonder goed gebruiken nu de inkomsten drastisch afgenomen zijn, terwijl de kosten blijven.

En tot besluit willen beide heren benadrukken: “Hierbij willen wij dan ook een ieder die hetzelfde voelt voor onze club oproepen om ook mee te doen! Doe vooral wat je hart je ingeeft!”

Voor éénmalig  €100 ontvang je een exclusief jubileumpakket en onze eeuwige dank. Het jubileumpakket is gevuld met speciale jubileum producten en is te bestellen via www.vvstrijen100jaar.nl en bestaat uit:

  • Het jubileumboek ‘100 jaar v.v. Strijen’
  • Een fles rode Jubileumwijn
  • Een fles witte Jubileumwijn
  • Eenmalig gebruik van onze speciale Jubileum Mascotte
  • Eeuwige vermelding op ons sportcomplex

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren