SHO behaalt KNVB kwaliteitscertificaat voor de jeugd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – SHO heeft één van de grootste jeugdafdelingen in Oud-Beijerland en heeft in het verleden al meerdere malen samengewerkt met de KNVB om de manier waarop trainers en leiders omgaan met jeugdspelers structureel te optimaliseren.

Middels het certificaat Lokale Jeugdopleiding van de KNVB is deze ontwikkeling objectief getoetst en bekrachtigd. Tijdens de audit is vooral gekeken naar opleidingsvisie, beleid, veiligheid, opleidingsniveau van trainers, organisatie en de faciliteiten.  SHO is hierbij goed uit de bus gekomen. 

SHO heeft al enkele jaren een Selectie- en Speelwijzebeleid.  Alle trainers van de selectieteams zijn gediplomeerd en worden begeleid door het Hoofd Jeugdopleiding (HJO).  Voor trainers van de breedteteams biedt SHO jaarlijks de KNVB Kadercoachcursus kosteloos aan. Daarnaast heeft SHO met trainers voor het voetbaltechnische gedeelte en coördinatoren voor de overige zaken ook de organisatie goed voor elkaar. 

Ook het vermelden waard is dat SHO zich gelukkig prijst met de betrokkenheid van een Sociaalpedagogisch medewerkster.  Wanneer er kinderen dreigen uit te vallen, wil SHO eerst onderzoeken wat er aan de hand is. Denken in oplossingen. Ieder kind verdient een plek binnen een veilige omgeving en op een niveau dat bij hem of haar past. Verder is SHO opleidingspartner van Sparta en zijn er de afgelopen maanden meerdere spelers op stage geweest.  Samen met Sparta werkt SHO o.a. aan het verbeteren van het Sociaalpedagogisch leerklimaat en aan Talentherkenning.  Al met al is SHO een gezellige vereniging waar, onder normale omstandigheden, veel activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.