Verzetspaneel Zaal Koster in Klaaswaal onthuld door Burgemeester Bram van Hemmen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Het verzetspaneel Zaal Koster in Klaaswaal - Foto Bram van Hemmen
Klaaswaal – Zaterdagochtend 24 april heeft Burgemeester Bram van Hemmen een bijzonder monument mogen onthullen. Het Verzetspaneel Zaal Koster. Zaal Koster was een café met dansvloer in de oorlog. Bij een halte van de RTM halte Klaaswaal. Beeldend kunstenaar Jaap Reedijk heeft het paneel gemaakt.

De eigenaar Jaap Koster was muzikaal, had een jazz swing band en was populair bij de op ons eiland aanwezige Duitsers. Tijdens de optredens zaten de onderduikers onder het podium en lagen de wapens op zolder. Transport ging met “De Moordenaar” (de tram) over het hele eiland.
 
Zaal Koster was zo niet alleen een schuilplek, maar een “hub” voor het verzet. Logistiek heel belangrijk en invloedrijk.Het is een prachtig paneel geworden, staanders zijn oude rails van de oude tram en de afbeeldingen helemaal in jazz stijl uit die tijd. En de eerste noten van ‘In the mood’ van Glenn Miller ontbreken natuurlijk niet
 
Een toevallig passerende ‘keep them rolling’ Jeep met de buurkinderen van de bestuurder moesten natuurlijk even poseren. Door Corona is alles opgenomen en binnenkort beschikbaar voor iedereen.
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren