Lintjesregen 2021 in de Hoeksche Waard: Ruud de Groot uit Klaaswaal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Zojuist is meneer Ruud de Groot (70) uit Klaaswaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau 🏅 Tijdens zijn werkzaamheden als directeur bij de Wilgen Vastgoed in Wateringen verrichte hij veel vrijwillige activiteiten. En dat ging gewoon door na zijn pensionering in 2010 - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Klaaswaal – Zoals ieder jaar regent het de werkdag voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege de coronamaatregelen werd de zogenoemde Lintjesregen (Algemene Gelegenheid) ook dit jaar in een ander jasje gestoken. Burgemeester Bram van Hemmen ging met passend vervoer langs de deur van meneer Ruud de Groot (70)  in Klaaswaal  om het lintje persoonlijk uit te reiken.

Meneer Ruud de Groot (70) uit Klaaswaal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens zijn werkzaamheden als directeur bij de Wilgen Vastgoed in Wateringen verrichtte hij veel vrijwillige activiteiten. En dat ging gewoon door na zijn pensionering in 2010. Vanaf 1978 was meneer De Groot 16 jaar lang voorzitter van de personeelsvereniging van Era Bouw. Van 1981 tot 2010 was hij achtereenvolgens bestuurslid, penningmeester, lid van de raad van toezicht en vrijwilliger bij de Stichting voor Protestants-Christelijk Basisonderwijs in Rotterdam-Zuid. Als penningmeester bij de dochterstichtingen voor het voortgezet onderwijs en de kinderopvang had hij een belangrijke rol bij de herindeling als gevolg van de invoering van de Wet op het Basisonderwijs. Daarnaast was hij van 2002 tot 2018 vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Nieuwland. Hij was behalve voorzitter van het College van Kerkrentmeesters ook diaken en ouderling. Verder was meneer De Groot van 2006 tot 2016 voorzitter en later, van 2019 tot nu, bestuurslid van het Interkerkelijk Koor Rejoice in Mijnsheerenland. Sinds 2011 is meneer de Groot bestuurslid, penningmeester en vrijwilliger bij Groei en Bloei, afdeling Hoeksche Waard. Daar kwam in 2019 nog het penningmeesterschap bij van het College van Kerkrentmeesters van de Gereformeerde Kerk in Numansdorp.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren