Video: Bekijk hier welke werkzaamheden er worden uitgevoerd aan de N217 tussen de Heinenoordtunnel en de Kiltunnel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Provincie Zuid Holland

Hoeksche Waard – Binnenkort starten verschillende werkzaamheden aan de N217 tussen de Heinenoordtunnel en Kiltunnel. Samen met verschillende partijen werkt de gemeente Hoeksche Waard  aan deze projecten.

Halverwege 2023 start Rijkswaterstaat met de renovatie aan de Heinenoordtunnel. In 2023 en 2024 gaat de tunnel verschillende perioden dicht. Soms in 1 rijrichting, soms in beide rijrichtingen. Om de Hoeksche Waard niet alleen tijdens, maar ook na de werkzaamheden bereikbaar te houden, verbetert de gemeente Hoeksche Waard samen met provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat en waterschap Hollandse Delta op verschillende locaties de infrastructuur. Zo wordt het oostelijke deel van de N217, het deel tussen de A29 en de Kiltunnel aangepast.

Aanpassing kruisingen N217 in verband met renovatie Heinenoordtunnel

 

Halverwege 2023 start Rijkswaterstaat met de renovatie aan de Heinenoordtunnel. In 2023 en 2024 is de tunnel periodiek dicht. Kijk voor meer informatie over de renovatie op Heinenoordtunnel(verwijst naar een andere website).

Het verkeer wordt dan onder andere omgeleid via de N217. Veel extra verkeer zal tijdens deze afsluitingen gebruik maken van de provinciale weg N217 van en naar de Kiltunnel.  Om de verkeerscapaciteit te vergroten past de provincie in 2022 de weg op 3 punten aan:

  • kruising Vrouwe Huisjesweg / Molenweg (N217) wordt uitgebreid
  • kruising Polderweg / Molenweg (N217) wordt voorzien van verkeerslichten
  • uitbreiding rotonde Maasdamseweg/Nieuwe Bonaventuurseweg naar een “turborotonde”

In dit filmpje laat de gemeente Hoeksche Waard zien waar er werkzaamheden gaan plaats vinden

https://www.youtube.com/watch?v=ibJPFaLr1_8

 

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren