Klaprozen in Oud-Beijerland op Bevrijdingsdag heb jij ze al gespot ?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De klaprozen die het bedrijf Big Flower vandaag plaatsen bij de rotonde aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland - Foto Big Flower

Oud-Beijerland – Heb jij ze al gespot de 100 klaprozen van ca. 3 meter hoog bij de rotonde, bij het kantoor van de Neef Advocaten aan de Beneden Oostdijk  in Oud-Beijerland?  Kees Walpot van het bedrijf Big Flower uit Klaaswaal fleurde vandaag met de klaprozen de boel op in Oud-Beijerland.

Het is een mooi gezicht en iedereen zal even stilstaan en er met een glimlach naar kijken. Dit is precies wat ik wil aldus Kees Walpot van Big Flower. Op deze manier willen we bereiken dat mensen toch aan deze speciale dag herinnerd worden en dat zij weer even beseffen hoe waardevol hun vrijheid is.

De klaproos (poppy flower) geldt als eerbetoon aan de geallieerden die in de oorlog om het leven zijn gekomen om ons onze vrijheid terug te geven. Reden waarom destijds voor de klaproos is gekozen is de symboliek ; niet alleen zijn de blaadjes rood als het van de gevallenen, het binnenste is zwart, de kleur van rouw. In het hart van de bloem is ook een kruisvorm te zien, het klassieke symbool van lijden, verzoening en verlossing.

De link met de Coronamaatregelen is snel getrokken. Vrijheid is nog steeds een issue. Nu des te meer beseffen we hoe belangrijk vrijheid is, die we altijd eigenlijk als vanzelfsprekend beschouwen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.