College van B&W Cromstrijen bezoekt bouw verdeelstation Stedin in Klaaswaal

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

IMG_1542Cromstrijen – Burgemeester en wethouders van de gemeente Cromstrijen hebben dinsdag 9 februari een werkbezoek gebracht aan de bouw van een markant nieuw Stedin elektriciteitsstation. Het volledig nieuwe 50/13 kV verdeelstation aan de Julianalaan in Klaaswaal verbetert de energievoorziening in de gehele regio en zorgt voor voldoende capaciteit voor het transport van duurzame energie.


Burgemeester Jan Luteijn, wethouders Bas Boelhouwers, Pieter Paans en gemeentesecretaris Gerard Boluijt van Cromstrijen kregen een rondleiding van Stedin’s operationeel directeur Frans van de Noort in zowel het huidige station als het deel in aanbouw. ,,Zeer informatief werkbezoek van college naar hoogspanningsstation Stedin in Klaaswaal. Indrukwekkend groot en fraai gebouw’’, aldus burgemeester Luteijn.

Stedin verdeelstation heeft bijzonder ontwerp

Het verdeelstation krijgt een bijzonder ontwerp zowel qua vorm als materiaalgebruik waarbij de installaties van buiten naar binnen zijn verplaatst. Het station in Klaaswaal heeft klassieke kenmerken gelijk aan de bebouwing in de omgeving. Door de innovaties en veranderende techniek kan Stedin tegenwoordig de stations veel compacter bouwen en plaatsen in een innovatief ontworpen gebouw. Het station in Klaaswaal is één van de eerste verdeelstations die op deze manier wordt vernieuwd.

,,Met de vernieuwing van het verdeelstation in Klaaswaal kunnen de Hoeksche Waard, maar ook Goeree-Overflakkee rekenen op een betrouwbaar en robuust netwerk. Daarop is voldoende ruimte om duurzaam opgewekte energie – zoals bijvoorbeeld van windmolens, getijdecentrales en zonnepanelen – terug te leveren,’’ aldus Stedin’s Frans van de Noort.

In najaar 2016 neemt Stedin het nieuwe elektriciteitsstation in gebruik. Het oude station blijft in gebruik tot het nieuwe station operationeel is. Daarna wordt het oude station afgebroken.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren