Marja Visscher schrijft een authentieke historische familieroman die zich afspeelt in Klaaswaal

350
Cover boek

HOEKSCHE WAARD – Marja Visscher komt opnieuw met een aangrijpende en overtuigende historische roman. In Hotel Piek verhaalt Visscher op originele wijze hoeveel familie voor elkaar betekent. 

Wanneer hun enige zoon aangeeft geen interesse in het overnemen van het familiebedrijf te hebben, staan Leendert en Neeltje Piek veel veranderingen te wachten. Wanneer ook Leenderts oogappel, oudste dochter Eva, haar dromen laat varen voor een ingekwartierde soldaat en zij zwanger wordt, belandt hij in een depressie. Als Neeltje een advertentie ziet waarin het deftige hotel-restaurant Van Dartel te koop wordt aangeboden, ziet ze dit als een mooie nieuwe kans. Lukt het hen om het hotel draaiende te houden? Zelfs wanneer de kinderen een voor een het nest verlaten en Leendert en Neeltje er alleen voor staan? 

“Visscher heeft een fijne stijl van schrijven. Het is vlot en ze weet situaties goed te beschrijven.” – Hebban recensent Marieke Scheers over De dame van het Voorhout 

“Al met al een prachtige en adembenemende liefdesgeschiedenis op de wijze waarop Marja Visscher deze beschreven heeft aan de hand van haar feitenonderzoek.” – Hebban recensent Mieke Scheveningen over Maannachten 

Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is schrijver en journalist. Haar brede historische interesse brengt haar geregeld op het spoor van vrouwen met een bijzonder verhaal. Zij vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Dankzij haar gedegen research en feeling met de geschiedenis is ze in staat om haar romans met veel overtuiging te schrijven. Enkele van haar boeken zijn Tussen rang en stand, de trilogie Tussen stad en streek, Maannachten, De Wolkenkijker, en als laatste verschenen Het meisje uit de Mandenmakerssteeg; De dame van het Voorhout en De Badhoeve trilogie. Onder haar meisjesnaam Marja Coenradie verscheen bij Omniboek de narratieve roman De freule en de Führer. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.