Oud-Beijerlanders vrijgelaten, man die zij verdachten van zedenmisdrijf deed volgens politie niets strafbaars

4834
Foto: Archief
Twee inwoners van Oud-Beijerland, die worden verdacht van het bedreigen van een plaatsgenoot, zijn door de politie vrijgelaten. De mannen moeten zich nog wel voor de rechter verantwoorden voor bedreiging en huisvredebreuk en kregen een dagvaarding mee naar huis.

De mannen waren maandag naar de woning in Oud-Beijerland gegaan, omdat de man minderjarige meiden zou hebben aangerand. Daarvoor was al aangifte gedaan. De mannen vonden echter dat de aanpak van de politie niet snel genoeg ging.

Voor de woning van de ‘verdachte’ namen ze een filmpje op, waarin ze zeiden aan te gaan bellen en de man een ‘corrigerende tik’ te geven. Dat filmpje werd direct via sociale media verspreid.De mannen zijn vermoedelijk wel binnen geweest, omdat ze worden verdacht van huisvredebreuk.

De politie Hoeksche Waard riep via sociale media mensen op om niet voor eigen rechter te gaan spelen. Ook plaatste de politie een mobiele camera in de bewuste straat.

Uit onderzoek van de politie is ook gebleken dat de bedreigde man geen strafbare feiten heeft gepleegd. Wat er precies is gebeurd, wordt vanwege de consternatie niet bekend gemaakt. De politie zegt met alle betrokkenen in gesprek te zijn.

Lees ook: Twee Oud-Beijerlanders aangehouden na bedreiging verdachte in Oud-Beijerland

Dit is een bericht via onze mediapartner Rijnmond


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.