HWDuurzaam spreekt met leden over plannen voor de komende vijf jaar

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – De coöperatie HoekscheWaardDuurzaam houdt op dinsdag 8 juni a.s haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Op de agenda staan o.a. een nieuw beleidsplan, een voorstel voor de warmtetransitie in de Hoeksche Waard, het beleid op het gebied van zonneparken en de wisseling van het voorzitterschap.

In het beleidsplan voor de komende 5 jaar legt HWDuurzaam het accent op drie werkvelden: kennisoverdracht (o.a. door het organiseren van lezingen over duurzaamheid), werving van leden, donateurs ennieuwe energieklanten en de uitvoering van projecten, waaronder bemiddeling bij zonneparken en zonnepanelen op schooldaken.

Wat betreft de warmtetransitie is HWDuurzaam er voorstander van te streven naar het volledig stoppen met aardgas in 2040. Dat is een verdergaand doel dan het gemeentebestuur zich heeft gesteld. Dat wil in dat jaar een klein deel van de woningen en een aanzienlijk deel van de bedrijfsgebouwen nog op gas verwarmen. HWDuurzaam stelt voor een studie uit te voeren naar de haalbaarheid van een of meer warmtenetten in de Hoeksche Waard.

Op het terrein van de aanleg van zonneparken spreekt de organisatie zich uit voor een aantal criteria, waarondervoorafgaande inspraak van omwonenden, 50% lokaal eigendom en aanleg op agrarisch ongeschikte grond of in projecten met winst voor de natuur of klimaat adaptatie.

De voorzitter van HWDuurzaam, Daan den Ouden, treedt na vier jaar in die functie af. Hij blijft aan als bestuurslid. Als zijn opvolger wordt het bestuurslid Piet Jansen uit ’s-Gravendeel voorgesteld. De scheidende voorzitter en zijn beoogde opvolger geven tijdens de ledenvergadering een terug- en vooruitblik op de activiteiten van HWDuurzaam.

Door de actuele coronabeperkingen moet ook deze jaarvergadering digitaal worden gehouden. Leden, donateurs en andere belangtellenden wordt verzocht zich vooraf op te geven via: [email protected]. Zij ontvangen dan een link naar de vergadering via Teams.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.