Kantmarkering langs fietspaden provinciale wegen in de Hoeksche Waard

498
Kanmarkeringen langs de N217 tussen Mijnsheerenland en Maasdam - Foto PZH

De provincie brengt op bijna 200 km fietspad buiten de bebouwde kom duurzame kantmarkering aan. Kantmarkering vergroot, zeker in het donker, de veiligheid voor de fietser in de Hoeksche Waard.

Duurzame markering

Als markeringsmateriaal wordt KoudSprayPlast toegepast. Dit is een duurzame vorm van markeringsmateriaal. De verf wordt op de weg gespoten. Vervolgens wordt er glasparelmix overheen gestrooid. Deze mix reageert op de verf, waardoor een sterke markering ontstaat met een langere levensduur dan de standaard markering. De glasparelmix zorgt ook voor de reflectie, waardoor de lijnen, met name als ze verlicht worden, goed zichtbaar zijn.

De kantmarkering wordt aangebracht op veelal onverlichte fietspaden tussen:

  • Strijen langs de Trambaan richting Maasdam
  • ’s Gravendeel en Maasdam
  • Blaaksedijk, Mijnsheerenland en Klaaswaal
  • Oud-Beijerland en Nieuw-Beijerland

Met de uitvoering van het project is eind mei 2021 gestart. Naar verwachting is de aannemer eind juli klaar. De werkzaamheden kunnen slechts plaatsvinden bij gunstige weersomstandigheden. Tijdens de werkzaamheden zijn de fietspaden gedeeltelijk en soms tijdelijk geheel gesloten voor fietsverkeer. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat fietsers tijdelijk omgeleid worden. Om hinder voor fietsers zoveel mogelijk te beperken, wordt er ook in de avonduren en vroege ochtend gewerkt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.