Sportwethouder Boogaard feliciteert KNVB-bekerwinnaar Esmee Brugts uit Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Esmee en Wethouder Boogaard tijdens de Jonger Oranje-dag in Maasdam - Foto Gemeente HW

Afgelopen weekend klonk er een luid applaus op het sportcomplex van FC Binnenmaas. Oud-lid Esmee Brugts uit Heinenoord won op zaterdag 5 juni met haar club PSV de KNVB-bekerfinale in Almere. Het 17-jarige voetbaltalent werd bij haar voormalige club in het zonnetje gezet tijdens de ‘Jonger Oranje-dag’, waar meisjes tussen de 8 en 14 jaar uit heel Nederland zich in de kijker hopen te spelen van de aanwezig scouts. Sportwethouder Paul Boogaard feliciteerde de bekerwinnaar namens het gemeentebestuur en overhandigde haar onder toeziend oog van haar voormalig clubgenoten een cadeaubon en bloemen.

Toptalent uit Heinenoord

Wethouder Paul Boogaard is trots op het toptalent uit Heinenoord: ‘Het is geweldig dat in onze gemeente meerdere topsporters wonen die de jeugd zo weten te inspireren. Esmee maakt indruk door haar talent, en ook door haar mentaliteit. Ze droomt groot en gelooft in zichzelf. Ze is zelfverzekerd, maar blijft met beide benen op de grond staan. Voor de jeugdleden is zij een groot voorbeeld en het is mooi dat ze de tijd neemt om haar succes hier op de club te vieren.’

Creatieve brein op het middenveld

Esmee Brugts maakte vorig jaar de overstap van FC Binnenmaas naar het eerste elftal van PSV. In haar eerste seizoen voor de topclub werd ze meteen al genomineerd voor de titel ‘beste speelster van het seizoen’. In de media wordt Brugts het ‘creatieve brein op het middenveld’ genoemd en ook tijdens de finale tegen ADO Den Haag bewees ze van onschatbare waarde te zijn. PSV won met 1-0 en Brugts speelde een zeer sterke wedstrijd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page