CDA Hoeksche Waard: Laten we als gemeente zelf goedkopere woningen bouwen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Raadslid Paul Rijken - Foto CDA HW

Hoeksche Waard – Het CDA in de Hoeksche Waard wil dat de gemeente zelf goedkopere woningen gaat bouwen. “Om de Hoeksche Waard vitaal te houden moeten onze jongeren en bijvoorbeeld onderwijzers, politieagenten en zorgmedewerkers een fatsoenlijke, betaalbare woning kunnen vinden op ons eiland. Die zijn er nu te weinig, we moeten dus buiten de kaders denken”  aldus raadslid Paul Rijken.

Het is een probleem waar veel gemeenten mee kampen: een schreeuwend tekort aan betaalbare koop- en huurwoningen. Hierdoor vinden mensen met een middeninkomens steeds moeilijker een woning. Paul Rijken wil zich namens het CDA hard maken voor deze groep: “Vaak verdienen ze net te veel voor een sociale huurwoningen maar te weinig voor een koopwoning. Er zijn steeds meer beleggers actief die woningen opkopen en verhuren. Je zou dus denken dat hiermee de middenhuur bedient wordt maar in de praktijk blijken deze beleggers alleen voor het maximale rendement te gaan”.

CDA Hoeksche Waard komt daarom met een radicaal initiatief: pak als gemeente zelf de ontwikkeling van deze woningen op. Rijken: “Er is een enorme vraag naar dit soort woningen maar ontwikkelaars pakken het niet op door te stellen dat de grondprijzen te hoog zijn. De schaarste aan woningen leidt echter tot alsmaar oplopende prijzen en zo houdt het probleem zichzelf in stand. Die situatie moet nu echt doorbroken worden. Dit is misschien een vrij onorthodoxe manier, maar haalbaar. Een woningbouwproject is voor onze gemeente financieel namelijk eerder mogelijk omdat we geen winst hoeven te maken op die woningen, iets wat ontwikkelaars en particuliere verhuurders logischerwijs wel moeten. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van modulair bouwen maken het bovendien mogelijk om woningen goedkoper en sneller te bouwen. We moeten buiten de kaders denken”. De gemeenteraad van Hoeksche Waard omarmt het CDA plan om de mogelijkheden te te onderzoeken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren