Expositie schilderclub ‘Mixed Media’ in dienstencentrum ’t Weegje

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
In de hal en de aangrenzende wandelgangen van het dienstencentrum 't Weegje in 's-Gravendeel is sinds 1 juli een tentoonstelling te zien met het werk van de leden van schilderclub 'Mixed Media' - Foto Arie Pieters

‘s-Gravendeel – In de hal en de aangrenzende wandelgangen van het dienstencentrum ’t Weegje in ‘s-Gravendeel is sinds 1 juli een tentoonstelling te zien met het werk van de leden van schilderclub ‘Mixed Media’. De wanden zijn kunstzinnig  ‘aangekleed’ met tientallen schilderijen, aquarellen en tekeningen. Deze diversiteit aan gebruikte materialen door de leden vormde de inspiratie voor de naam van de club: ‘Mixed Media’.

Docente van de nog jonge schilderclub is Marianne Blok uit Mookhoek. De leden hebben in het verleden merendeels jarenlang lessen gevolgd bij het vroegere SISKW in ‘s-Gravendeel. Na het stoppen van de cursussen bij deze instelling volgde men nog een tijdje lessen bij een voormalige docente van het SISKW. Nadat ook deze docente een kleine twee jaar geleden stopte met lesgeven was er op dit gebied eigenlijk niets meer mogelijk. Slecht nieuws voor de mensen die altijd met plezier deze lessen volgden. Maar inmiddels heeft men dus mede dankzij Marianne Blok de draad weer op kunnen pakken. ‘Mixed Media’ bestaat momenteel uit acht leden, die met hun club onderdak hebben gevonden in het verenigingsgebouw in Strijensas. De huidige leden komen allemaal uit de Hoeksche Waard.

 

Verschillende technieken en onderwerpen

Hoewel docente Marianne Blok met een opbouwend, kritisch oog de verrichtingen van iedereen volgt, is er ook veel ruimte voor eigen inbreng. Dat betreft dan zowel wat betreft materiaal keuze als ook welk motieven en onderwerpen er gekozen worden. Er zijn mensen bezig met olieverf, met acrylverf, maar ook met pastelpotloden en met aquarelleren. Ook aan diversiteit aan onderwerpen geen gebrek. Dieren, landschappen, bloemen, vogels, maar ook gebouwen worden aan het doek of papier toevertrouwd. Zo heeft één van de leden van de groep de oude roterij in buurtschap Schenkeldijk vereeuwigd. En ook de ooit bekendste boom van de Hoeksche Waard, de oude es die aan de Moricaanse weg stond is als schilderij nu te zien in ’t Weegje. De tentoonstelling begint in de centrale hal tegenover de bibliotheek. Bezichtiging is mogelijk op werkdagen en op de zaterdag. De toegang is uiteraard gratis. De expositie van ‘Mixed Media’ is nog te zien tot 30 augustus 2021 aanstaande.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.