Zinkwegse Boys behaalt zege op SKNWK.

Nieuwerkerk – Zaterdagmiddag speelde Zinkwegse Boys een oefenpotje tegen het altijd gevaarlijke SKNWK, dat zonder problemen de Haringvlietbrug had bedwongen.Na de verbluffend goede partij tegen CION vorige week was ook de semi-harde kern naar de Beijerse Polder gekomen om ons ‘dreamteam’ te bekijken. Dat viel een tikkie tegen.

Het begin was nerveus en de tegenstander leek gewaarschuwd voor onze gevaarlijkste aanvaller Simon van Rheeden. Deze had bij iedere pass zijn kant op steevast een boom van een verdediger in zijn rug, die hem probeerde van de bal en dus van het scoren af te houden. Dit lukte redelijk, maar gelukkig hielpen de keeper en één van de verdedigers van SKNWK mee om er toch een leuke middag voor onze aanhang van te maken: de keeper liep op een diepe bal, op onze voorhoede ietwat voorbarig zijn doel uit en de verdediger van SKNWK had deze actie niet echt verwacht, waarop het leer best lullig het doel inrolde. 1-0 voor onze Boys. Het gaf redelijk de verhouding in de wedstrijd weer. Er werd bij vlagen zeker goed gevoetbald, maar het ‘heilige vuur’ ontbrak mijns inziens een beetje.

In de 43e minuut werd een goede aanval van de Zinkweg mooi afgerond door Mike Fiere: vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal met de buitenkant van zijn voet wegdraaiend en zwabberend hoog in de touwen 2-0.Voor de rust keurde de goedmoedige scheids nog een zuiver doelpunt van de Boys af, omdat de keeper van de tegenpartij zich bij een nogal onbezonnen uitloopactie zelf had geblesseerd, toen hij de Simon van Rheeden trachtte van het scoren af te houden.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. De Zinkweg domineerde wel, maar overtuigde niet echt. Het is ook lastig voetballen tegen een ploeg, die lastig voetbalt. Uiteindelijk wist spits Simon van Rheeden er 3-0 van te maken: hij kreeg een bal aangespeeld, terwijl hij met zijn vaste ‘rugzak’ achter zich met zijn rug naar het doel stond, maar a la Gerd Muller wegdraaide en haalde hij vernietigend uit.

Dat er aan de andere kant ook een communicatiefoutje de oorzaak was voor een tegendoelpunt is slechts van belang voor de trainers-staf. Hier moet aan gewerkt worden.

Conclusie: wanneer de zwakke wedstrijden toch overtuigend gewonnen worden komt een ploeg ver!  Kortom: winst voor de Zinkweg met een rijtje aandachtspunten voor hoofdtrainer Peter van Dam en assistent Henk Reedijk.