Zwembad opruimen? Let op chloor!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto WSHD

Hoeksche Waard – De zomervakantie is (bijna) voorbij. Dat betekent weer naar school en aan het werk en voor sommige mensen ook: het opblaasbare zwembad of de hottub opruimen. Wat doe je met het water? Het Waterschap heeft  wel een paar tips om je zwembad of hottub verantwoord leeg te laten lopen, of leeg te pompen, zonder het milieu te belasten.

Heb je schoon kraanwater of regenwater in het zwembad zitten, dan is de oplossing simpel. Je kunt het water met een gerust hart in de tuin legen en rustig via de grond weg laten lopen. Als je hele tuin betegeld is, kan het verstandig zijn om het bad in een paar keer leeg te maken.

Chloor in het riool 

Als je chloortabletten of andere chemicaliën gebruikt, is het een ander verhaal. Dit soort chemicaliën zijn schadelijk voor het milieu.

Daarom is het belangrijk dat je eerst controleert of de chloor helemaal is uitgewerkt. Bijvoorbeeld door dit te meten met teststrips. Daarna kun je het water met een gerust hart de grond in laten lopen.  

Zit er nog chloor in je water? Loos het dan in een openbaar vuilwaterriool, bijvoorbeeld via een doucheputje of de wc. Zo voorkom je schade aan planten en dieren in je leefomgeving.

Rioolwater wordt zorgvuldig schoongemaakt voordat het weer de rivier ingaat.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren