Verkeerswethouder Johan van Buuren geeft startsein verkeersexamen basisscholen Oud-Beijerland

177

IMG_5028OUD-BEIJERLAND – Donderdag 28 mei heeft verkeerswethouder Johan van Buuren het startsein gegeven voor het verkeersexamen. Dit jaar deden er weer 10 basisscholen mee (15 groepen). Ongeveer 340 kinderen hebben examen gedaan. De dag werd begeleid door 55 hulpouders van verschillende basisscholen. Er werd de hele dag gefietst. Ook was politie aanwezig voor het controleren van de fietsen en nam George Tweewielers eventuele reparaties voor zijn rekening.

Na afloop heeft Johan van Buuren het volgende bericht geschreven:

Vandaag is het weer zo ver, maar niet vanzelfsprekend!

Bijna 350 kinderen, tientallen ouders en leerkrachten, politiemensen en een fietsenmaker, alsmede een aantal ambtenaren zijn druk! Druk met het organiseren en afnemen van het praktijkexamen van deze kinderen. Zelf heb ik ook een ronde meegedaan. Twee dingen vielen mij op.

Allereerst de vrijwillige inzet van al die ouders, die bij kruispunten het gedrag van de examenkandidaten beoordelen. Met een relatief koud weertype een paar uur op een tuinstoel bivakkeren is dan niet echt aantrekkelijk. Bij deze wil ik namens de gemeente al die ouders heel hartelijk bedanken!

Het tweede dat mij opviel, was het gedrag van de examenkandidaten. Ze hebben blijkbaar de afgelopen jaren zo veel geleerd dat ze echt heel goed door het drukke verkeer kunnen. Fantastisch gedaan! Maar let op jongens en meisjes; juist als onze ouders niet bij die drukke kruispunten zitten, is het belangrijk dat jullie alle regels toepassen. Als jullie dat doen weet ik zeker, dat er NOG minder  (bijna-)ongelukken zullen gebeuren. En dat is waar we dit toch allemaal voor doen?!

Iedereen ontzettend bedankt!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.