Fiets- en E-bike informatiedag Numansdorp en Zuid-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Doortrappen in Puttershoek - Foto Welzijn Hoeksche Waard

Veilig Verkeer Nederland organiseert samen de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard ‘Fiets- en E-bike Informatiedagen’voor senioren. Op woensdag 29 september in Numansdorp en op donderdag 7 oktober in Zuid-Beijerland. Tijdens een ochtend of middag worden de verkeersregels en -borden voor fietsers besproken, krijgt u informatie waar u op moet letten bij het berijden van een e-bike en de behendigheid met de fiets kan getraind worden. Per dagdeel is er plaats voor 12 deelnemers. Tijdens alle onderdelen worden de RIVM richtlijnen betreffende COVID19 in acht genomen.

Verkeersregels en behendigheid

De verkeersregels wijzigen regelmatig en het wordt steeds drukker, ook op de fietspaden. Dat vraagt om goede kennis van de verkeersregels en een goede beheersing van de fiets. Tijdens de ochtend of middag krijgt u de actuele verkeersregels voor fietsers gepresenteerd en kunt u uw behendigheid met de fiets of e-bike trainen op een parcours. Ervaren begeleiders van Veilig Verkeer Nederland helpen u daarbij en geven u tips over het gebruik van de fiets en e-bike.

Fietscontroles en FietsFit

Er is de gelegenheid om uw fiets te laten controleren op gebreken. Ook is er waarschijnlijk een sportcoach aanwezig die vertelt over veilig en fit blijven fietsen. U ontvangt Fietsfit-oefeningen waarmee u onder andere uw balans en coördinatie kunt trainen, oefeningen specifiek gericht op fietsen.

Op zoek naar een e-bike ?

Overweegt u een e-bike aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje bij Bike Totaal van der Koog in Numansdorp en Strijen.

Waar en wanneer

In Numansdorp bent u van harte welkom op woensdag 29 september van 09.30 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 15.30 uur in de kantine van NVVS aan de Wilhelminstraat 1. In Zuid-Beijerland bent u van harte welkom op donderdag 7 oktober van 09.30 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 15.30 uur in De Eendrachtshoeve aan de Tuinweg 3.

Er wordt gezorgd voor koffie/thee. U komt met u eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en u bent in het bezit van een WA verzekering.

Aanmelden tot en met zaterdag 25 september

U kunt zich tot en met zaterdag 25 september aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland via e-mail [email protected] of telefoonnummer 0184 – 68 53 17.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren