FC Binnenmaas wint

Vierpolders – Afgelopen zaterdag hebben de mannen van Fop Gouman de nare smaak van het gelijkspel van vorige week weggespoeld met een nuttige overwinning in en tegen Vierpolders.

Op een hobbelig en moeilijk bespeelbaar veld was de beginfase van de wedstrijd voornamelijk rommelig. Het duurde dan ook tot de 10e minuut voordat het eerste gevaar voor het doel te zien was. Het was een aanval van Vierpolders die door Thijs Botterhuis onschadelijk werd gemaakt. In de 12e minuut ging een schot van Vierpolders vanaf een meter of 18  ver over. Daarna kwamen er enkele kansen voor FC Binnenmaas. In de 14e minuut een aanvalsopzet van rechts waarbij de voorzet van Lars Brinkman net door een verdediger van Vierpolders werd getoucheerd, hierdoor kon Michael Mathilda net niet bij de bal. In de 21e minuut een kort genomen corner van Michael Mathilda en Riccardo Wijsbroek. De bal werd door laatstgenoemde hard in het zijnet geschoten. Daarna gebeurde er een hele tijd niet echt veel en moesten we tot de 40e minuut wachten op een echte kans. Die kwam tot stand na een steekbal van Lars Brinkman die Michael Mathilda voor de keeper zette. Helaas ging de schuiver van Michael net naast het doel van keeper Jamie de Jong.

Na de thee kwam de Event Tyre-formatie scherper uit de kleedkamer. Lars Brinkman werd vervangen door Jannick v.d. Laan en er waren wat omzettingen in de formatie aangebracht. Vanaf het begin resulteerde dit in meer beweging en een hoger baltempo. Na 2 kleine speldenprikjes van de kant van FC Binnenmaas, was het Vierpolders dat in de 49e minuut de grootste kans kreeg. Na een foute onderschepping van Steve van Puffelen, kwam Jesper Lakerveld plots oog in oog te staan met Thijs Botterhuis. Het schot van hem belande via de vingertoppen van Thijs op de buitenkant van de paal. Het spel ging in deze fase over en weer, zonder dat er veel kansen werden gecreëerd. FC Binnenmaas pakte wel meer het initiatief. In de 69e minuut een vrije trap van Riccardo Wijsbroek, deze eindigde ruim over het doel van Vierpolders. In de 78e minuut valt dan eindelijk het eerste doelpunt. Een goede actie van Michael Mathilda resulteert in  een pass op Riccardo Wijsbroek. Deze passeerde de rechtsback van Vierpolders en gaf de bal vanaf de achterlijn terug op de inlopende John Maijers. Die had wel trek in deze kans en schoot de bal met zijn linkervoet over de grond in het doel. Daarna leek de ban gebroken en was het 2 minuten later Michael Mathilda die met een lepe kopbal de keeper van Vierpolders verschalkte. Hij ontving de bal van Jannick v.d. Laan die hem bediende met een goede voorzet van rechts. In de 92e minuut dacht Vierpolders de 1-2 gemaakt te hebben, maar de goed leidende scheidsrechter Danny Kaijen keurde deze goal af wegens vermeend buitenspel.

Na afloop van de wedstrijd, die dus een eindstand van 0-2 kende bleek dat FC Binnenmaas ook de 2e periodetitel had gewonnen. Dit kwam doordat OVV thuis met 2-4 van Rozenburg had verloren. Omdat FC Binnenmaas ook de 1e periode al had gewonnen ging de vervangende periode naar Rozenburg.

De stand (bovenaan) is na 17 wedstrijden nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 44 punten, 2e Rozenburg 41 punten, 3e Oud- Beijerland en OVV 33 punten, 5e Vierpolders 26 punten.
Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas uit tegen Den Bommel, aanvang 14.30 uur.